Wat zijn essentiële oliën?

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in bloemen, blaadjes, stengels, zaden, schors,  wortels, en andere delen van planten en bomen. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert genoeg om winning mogelijk en rendabel te maken. Via mij kun je vrijwel iedere olie verkrijgen in de meest pure vorm.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook inwendig worden gebruikt om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.
Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Ben je nieuwsgierig hoe de oliën jou kunnen ondersteunen bij je gezondheid? Maak een afspraak voor een gratis wellnes consult, kom naar een van mijn workshops of nodig zelf een paar mensen uit en ik kom jullie er alles over vertellen.

Wil je direct zelf aan de slag laat me je dan uitleggen wat de voordeligste manier is om deze pure oliën aan te schaffen.

Neem ook eens een kijkje op de site van doTerra https://www.mydoterra.com/lettieeshuis/#/