Communiceren met dieren

Onze (huis)dieren hebben ons veel te vertellen, niet alleen over zichzelf maar ook over ons. We kunnen, als we ze serieus nemen als gesprekspartner, veel van ze leren over het leven. Wij, Hans Baars en ik, werken beiden met dieren en willen onze kennis graag met jou delen en verbreden. Het is niet de bedoeling dat wij alle vragen gaan beantwoorden, maar dat je zelf leert goed op signalen van je dier te letten, praat met je dier en de beelden/woorden/gevoelens die je ontvangt serieus te nemen en te leren interpreteren.

Waar en hoe

Gemiddeld zes keer per jaar zijn we in mijn praktijk in Vlagtwedde, ’s avonds van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. We gaan communiceren met de aanwezige dieren of via foto’s van je (huis)dier die je mee kunt nemen. Dan graag uitprinten op A4 formaat, zodat het voor alle aanwezigen makkelijker is op het bewuste dier te focussen. Om voldoende de rust te bewaren hebben we gekozen voor een maximum aan van drie aanwezige (rustige) dieren. Wil je je dier meenemen, overleg dan even met ons. Vanzelfsprekend ben je niet verplicht een dier of foto mee te nemen. Alleen al het afstemmen op de dieren kan je veel opleveren.

Bij elke workshop wordt een gezamenlijke meditatie gedaan. Dit doen we om wat sneller bij ons gevoel te komen, in een andere bewustzijnsstatus te komen en dus eerder open te staan voor beelden, woorden en gevoelens.

Kijk in de Agenda voor de volgende workshop Communiceren met dieren.

Bijzondere manier van communiceren met dieren:
Grappig filmpje uit Lethal Weapon 3 met Mel Gibson en Rene Russo, als ze getweeën een huis binnenvallen en een rottweiler tegenkomen.